Glutenfria wienerstänger (ca 25 st) 125 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ägg 1 krm salt 1/2 tsk (2 g) bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 tsk fiberhusk 2 dl (120 g) glutenfri mjölmix 2 dl (150 g) potatismjöl Fyllning och garnering: Ca 3/4 dl hallonsylt 1 1/2 dl florsocker Ca 1 msk vatten Vispa ihop smör och strösocker. Rör ner ägget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i minst 15 minuter. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll med hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över sylten på längderna innan de svalnat. Låt stelna och skär sedan i sneda bitar. Recept på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria nutellakakor Glutenfria hallongrottor Glutenfria kokostoppar Glutenfria chokladsnittar Glutenfria drömmar