Glutenfritt apelsinbröd med frön 25 g jäst 200 g (2 dl) apelsinjuice (färskpressad) 200 g (2 dl) vatten 1 msk fiberhusk 1/2 msk chiafrön 1 dl solrosfrön 2 msk rapsolja 1 msk strösocker 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Uppvispat ägg och vallmofrön Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och apelsinjuice till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Lägg degen i en brödform och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen i 225 graders ugnsvärme och sänk direkt temperaturen till 200 grader. Grädda i 30 minuter. Tips på andra goda glutenfria formbröd: Naturligt glutenfritt rostbröd Glutenfritt havrebröd i form Glutenfritt rostbröd Glutenfri filmjölkslimpa