Glutenfritt äppelbröd 25 g jäst 1 dl mjölk 2 1/2 dl vatten 1 1/2 msk fiberhusk 1 dl fibrex 2 dl havregryn (ren havre) 2 msk olja 1 msk honung 1 tsk salt 1 tsk malen kanel 2 äpplen, grovrivna 3 1/2 dl (175 g) durramjöl Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, fibrex och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig med degkrokar. Strö lite durramjöl över degen och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med durramjöl. Forma det till ett avlångt bröd. Lägg brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.