Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration. Glutenfritt bröd i form 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk (det går också bra med vatten) 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas till boveteflingor) 20 g (1 msk) ljus sirap (det går också bra med strösocker eller honung) 28 g (2 msk) rapsolja 1 tsk salt 270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Smör och glutenfri mjölmix till formen Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den tills jästen löst upp sig. Tillsätt fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, olja, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar. Mjöla degen runtom och tryck ut den i en smord och mjölad form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills brödet fått fin färg. [caption id="attachment_6577" align="aligncenter" width="700"] Brödet innan jäsning[/caption] [caption id="attachment_6578" align="aligncenter" width="700"] Brödet efter jäsning[/caption] [caption id="attachment_6579" align="aligncenter" width="700"] Nygräddat glutenfritt bröd i form[/caption]