Annons
Annons

Glutenfritt bröd i form

Otroligt gott och lättbakat bröd som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Fint att bjuda på till buffé eller picknick men även till vardagsfrukosten.

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration.

Glutenfritt bröd i springform

Bitar av glutenfritt bröd i form

Glutenfritt bröd i form
25 g jäst
400 g (4 dl) mjölk (det går också bra med vatten)
10 g (1 msk) fiberhusk
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas till boveteflingor)
20 g (1 msk) ljus sirap (det går också bra med strösocker eller honung)
28 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
Smör och glutenfri mjölmix till formen

Annons
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt sirap, olja, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar.
  5. Mjöla degen runtom och tryck ut den i en smord och mjölad form (24 cm i diameter) med löstagbar kant.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills brödet fått fin färg.

Deg till glutenfritt bröd i form

Annons
Glutenfritt bröd i form innan jäsning
Brödet innan jäsning
Annons
Glutenfritt bröd i form efter jäsning
Brödet efter jäsning
Nygräddat glutenfritt bröd i rund form
Nygräddat glutenfritt bröd i form

Glutenfritt runt bröd i form

Uppskuret glutenfritt bröd i form

Annons
Dela på:

3 kommentarer till “Glutenfritt bröd i form”

  1. Marie skriver: 27 februari, 2021

    Hej,
    Kan jag byta ut mjölet till något annat glutenfritt mjöl?
    Mvh
    Marie


    1. Anneli Bark skriver: 9 mars, 2021

      Hej! Jag har inte provat att byta ut mjölet. Det går säkert bra med tex en blandning av rismjöl, majsmjöl och durramjöl eller liknande men mängden kanske kan behöva justeras i så fall. Jag törs inte lova att det blir bra men prova gärna 🙂


  2. Nora skriver: 29 mars, 2021

    Detta bröd blev verkligen super! TACK 🙂


Annons

Laddar