Annons

Glutenfritt bröd i form

Otroligt gott och lättbakat bröd som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Fint att bjuda på till buffé eller picknick men även till vardagsfrukosten.

Glutenfritt bröd i springform

Bitar av glutenfritt bröd i form

Glutenfritt bröd i form
25 g jäst
400 g (4 dl) mjölk (det går också bra med vatten)
10 g (1 msk) fiberhusk
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan bytas till boveteflingor)
20 g (1 msk) ljus sirap (det går också bra med strösocker eller honung)
28 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
Smör och glutenfri mjölmix till formen

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt sirap, olja, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar.
  5. Mjöla degen runtom och tryck ut den i en smord och mjölad form (24 cm i diameter) med löstagbar kant.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills brödet fått fin färg.
Annons

Deg till glutenfritt bröd i form

Annons
Glutenfritt bröd i form innan jäsning
Brödet innan jäsning
Glutenfritt bröd i form efter jäsning
Brödet efter jäsning
Annons
Nygräddat glutenfritt bröd i rund form
Nygräddat glutenfritt bröd i form

Glutenfritt runt bröd i form

Uppskuret glutenfritt bröd i form

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar