Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa. Så här ser brödet ut när jag bakar det i form.Om du brukar kika in här på bloggen ibland eller följer mig på Instagram eller Facebook har kanske sett de fluffiga frallorna jag bakat med SoftBake och kanske har du till och med bakat dem? Eftersom frallorna blev så himla bra provade jag att göra samma deg men baka ut den till formbröd och vanligt bröd istället för frallor och oj så bra det blev!Spana in receptet på frallorna här: Glutenfria fluffiga frallorSoftBake gör verkligen brödet mjukare och fluffigare samtidigt som det reser sig i ugnen och får mer volym. Vilken toppeningrediens verkligen! Tänk att så lite av något kan göra så stor skillnad.Läs mer om SoftBake här: SoftBake Så här blir brödet när det gräddas direkt på plåten utan form.Glutenfritt bröd med SoftBake 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 50 g (1/2 dl) rapsolja 140 g (2 dl) rismjöl 120 g (2 dl) durramjöl 110 g (2 dl) majsstärkelse 30 g (2 msk) strösocker 15 g pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 10 g (1 1/2 msk) SoftBake 1 tsk saltSmula ner jästen i en degbunke.Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.Vispa ner rapsoljan i degvätskan.Blanda ihop resterande ingredienser i en bunke och tillsätt blandningen till degvätskan.Arbeta genast ihop degen ordentligt i ca 5 minuter, gärna i assistent men det går också bra med elvispens degkrokar.Strö lite durramjöl runtom degen och låt den vila i bunken under bakduk i 15 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med durramjöl. Dela degen i två delar, forma till rullar och lägg i två brödformar om du vill göra formbröd (mina formar rymmer 1,5 liter). Alternativt går det även bra att lägga bröden direkt på en plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.Grädda limporna i nedre delen av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 200 grader direkt vid insättning av formarna/plåtarna och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Det här brödet är supergott att rosta men även gott att äta som det är eftersom det är så mjukt och fluffigt. Det går också bra att baka ut brödet och lägga direkt på en plåt om du inte har eller vill använda formar. Resultatet blir lika bra vilket sätt du än använder. Nu är jag sugen på att experimentera mer med SoftBake. Har du provat att baka med SoftBake? Skriv gärna i kommentarsfältet hur det gick!