Glutenfritt brytbröd 50 g jäst 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 30 g (2 msk) rapsolja 1 tsk salt 2 tsk strösocker 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Till garnering: 1 uppvispat ägg Frön (tex sesam, vallmo, solros, pumpa) Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, salt, strösocker, havregryn och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar, gärna i assistent. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Forma degen till en rulle och dela den i 7 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem med lite mellanrum i en springform klädd med bakplåtspapper. Ett tips för att få bakplåtspapperet på plats i formen är att fukta det lite och knöla ihop det till en boll innan du vecklar ut det i formen. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Tips på fler goda glutenfria bröd i form: Glutenfritt rostbröd Glutenfritt havrebröd i form Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfri formfranska med havre Glutenfritt sirapsbröd i långpanna