Annons

Glutenfritt chiabröd

Bröd med chiafrön som gör brödet saftigt och tillför bland annat omega-3, antioxidanter och mineraler. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar.

2016-03-19 10_Fotor
Glutenfritt chiabröd

1/2 dl chiafrön
1+4 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
500 g (1 paket) Semper mix

  1. Blanda chiafrön med 1 dl vatten och låt svälla i ca 20 minuter.
  2. Vispa ner jästen i chiablandningen.
  3. Värm 4 dl vatten till 37 grader och tillsätt det tillsammans med resterande ingredienser.
  4. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
  5. Lägg degen i en smord brödform (jag använde en på 1,5 liter men brödet blev stort så 2 liter passar nog bättre).
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter.

2016-03-19 08_Fotor

Annons

De praktiska och användbara bakformarna i non-stick-stål finns att köpa i Året Runts webbutik. Hela setet med 4 delar kostar 179 kr (149 kr för prenumeranter).

Dela på:

5 kommentarer till “Glutenfritt chiabröd”

  1. Marie skriver: 15 april, 2016

    Hej.mitt bröd blev inte lika brunt ovanpå som ditt på bilden, varför? men det gör inget för det smakar gott .som en barkis, om jag kommer ihåg rätt.(har ätit det för minst 16 år sen )
    Hastbullarna blev också goda. Tack för bra recept,har hittat hit nyss?


    1. Anneli Andersson skriver: 16 april, 2016

      Hej Marie! Vad roligt att du gillade chiabrödet och hastbullarna. Att brödet inte fick lika mycket färg kan bero på vilken typ av ugn man använder. Lycka till med bakningen i fortsättningen! /Anneli


  2. Anne-Lie skriver: 27 april, 2016

    Hej,
    Om man inte vill använda glutenfri Sempermix utan hellre använda t.ex. teffmjöl hur mkt mjöl ska jag då ha?

    Anne-Lie


    1. Anneli Andersson skriver: 27 april, 2016

      Hej!
      Jag har inte provat att baka brödet med annat än mjölmix så det är svårt att svara på, men jag skulle prova att byta ut mängden rakt av i så fall, dvs använda 500 g av andra mjölsorter också. Lycka till!
      /Anneli


  3. Sanna skriver: 3 juni, 2016

    Ser ut jättesmakligt!
    Måste testa.


Annons

Laddar