Glutenfritt durrabröd i långpanna 25 g jäst 700 g (7 dl) vatten 40 g (2 msk) rapsolja 40 g (2 msk) ljus sirap eller honung 30 g (1/2 dl) pumpakärnor 30 g (1/2 dl) solroskärnor 20 g (2 msk) fiberhusk 10 g (1/2 dl) pofiber 1 tsk salt 250 g (5 dl) durramjöl 110 g (2 dl) majsmjöl Frön att toppa med Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och sirap eller honung. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner mjölblandningen i degvätskan med en ballongvisp. Degen är väldigt lös till en början men sväller snabbt och tjocknar. Låt stå i ca 10 minuter. Häll över degen i en liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön, tex solros och pumpa. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Testa också mina recept på glutenfritt äppelbröd, glutenfria hamburgerbröd och glutenfria ostfrallor som också innehåller durramjöl.