Annons

Glutenfritt durrabröd i långpanna

Det här brödet innehåller durramjöl som är ett naturligt glutenfritt fullkornsmjöl från Afrika. Durra är rikt på fibrer och mineraler och ger brödet en god och lite nötig smak. Jag bakar brödet i långpanna och får saftiga, goda och näringsrika brödrutor som passar utmärkt till frukost.

Glutenfritt durrabröd i långpanna

Glutenfritt durrabröd i långpanna
25 g jäst
700 g (7 dl) vatten
40 g (2 msk) rapsolja
40 g (2 msk) ljus sirap eller honung
30 g (1/2 dl) pumpakärnor
30 g (1/2 dl) solroskärnor
20 g (2 msk) fiberhusk
10 g (1/2 dl) pofiber
1 tsk salt
250 g (5 dl) durramjöl
110 g (2 dl) majsmjöl
Frön att toppa med

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet, oljan och sirap eller honung.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner mjölblandningen i degvätskan med en ballongvisp. Degen är väldigt lös till en början men sväller snabbt och tjocknar. Låt stå i ca 10 minuter.
  5. Häll över degen i en liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Strö över blandade frön, tex solros och pumpa.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Annons

Glutenfritt durrabröd i långpanna

Annons

Testa också mina recept på glutenfritt äppelbrödglutenfria hamburgerbröd och glutenfria ostfrallor som också innehåller durramjöl.

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar