Glutenfritt filmjölksbröd med banan 400 g (4 dl) filmjölk 1 mogen banan (ca 100 g utan skal) 20 g (1 msk) honung 7 g (2 tsk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk bikarbonat 120 g (2 dl) Semper bovete- och teffmjöl (går att byta ut mot annan mjölmix) 110 g (2 dl) grov glutenfri mjölmix, tex Finax gröna (går att byta ut mot Semper bovete- och teffmjöl) Mosa bananen och rör ihop med övriga ingredienser i en bunke. Häll den lösa degen i en bakform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp brödet ur formen och låt svalna helt på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfritt långpannebröd med frön Glutenfri sportlimpa Glutenfria grova hönökakor Glutenfri filmjölkslimpa deluxe Glutenfria grötbullar Glutenfri Skogaholmslimpa