Glutenfritt fröknäcke 35 g (1/2 dl) linfrön 30 g (1/2 dl) sesamfrön 30 g (1/2 dl) pumpakärnor 60 g (1 dl) solroskärnor 110 g (2 dl) majsmjöl 45 g (1/2 dl) rapsolja (går också bra med olivolja) 250 g (2 1/2 dl) vatten Ca 1 tsk flingsalt Blanda ihop alla frön och kärnor med majsmjölet i en bunke. Rör ner oljan. Koka upp vattnet. Rör ner det i smeten och rör ihop smeten ordentligt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ett tips är att lägga ett till bakplåtspapper ovanpå så går det lätt att utan kladd trycka ut smeten i ett jämnt lager över plåten. Strö flingsalt över smeten. Grädde knäcket i mitten av ugnen i 150 grader i ca 70 minuter. Låt kallna och bryt sedan i bitar. Prova också mina recept på snabbt glutenfritt knäckebröd, glutenfritt frukostbröd med frön och glutenfria fröfrallor.