Annons

Glutenfritt fröknäcke

Supergott och nästan beroendeframkallande naturligt glutenfritt knäckebröd med frön. Det passar lika bra att äta till ostbrickan som till frukost eller bara ta några bitar som snacks.. Tur att receptet är så snabbt och enkelt för det här kommer att bakas ofta!

Glutenfritt fröknäcke i bitar

Glutenfritt fröknäcke
35 g (1/2 dl) linfrön
30 g (1/2 dl) sesamfrön
30 g (1/2 dl) pumpakärnor
60 g (1 dl) solroskärnor
110 g (2 dl) majsmjöl
45 g (1/2 dl) rapsolja (går också bra med olivolja)
250 g (2 1/2 dl) vatten
Ca 1 tsk flingsalt

  1. Blanda ihop alla frön och kärnor med majsmjölet i en bunke.
  2. Rör ner oljan.
  3. Koka upp vattnet. Rör ner det i smeten och rör ihop smeten ordentligt.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ett tips är att lägga ett till bakplåtspapper ovanpå så går det lätt att utan kladd trycka ut smeten i ett jämnt lager över plåten.
  5. Strö flingsalt över smeten.
  6. Grädde knäcket i mitten av ugnen i 150 grader i ca 70 minuter. Låt kallna och bryt sedan i bitar.
Annons

Glutenfritt fröknäcke på plåt

Annons

Glutenfritt fröknäcke på fat

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar