Annons

Glutenfritt frukostbröd med frön

Mjukt, saftigt och gott vardagsbröd med frön och nyttigt bovete- och teffmjöl som ger mycket näring och energi. Brödet blir stort och högt och får en knaprig skorpa men blir mjukt och luftigt inuti.

IMG_4996_Fotor

Glutenfritt frukostbröd med frön
25 g jäst
2 dl filmjölk
2 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 dl pofiber
1 1/2 dl blandade frön, tex solros-, pumpa- och linfrön
5 dl Semper bovete & teffmjöl
Blandade frön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm filmjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Häll degen i en smord bakform (1 1/2 liter).
  6. Strö över frön.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Annons
Annons
Dela på:

3 kommentarer till “Glutenfritt frukostbröd med frön”

  1. Jonna skriver: 14 juli, 2020

    Hej! Följde receptet men mitt bröd blev inte alls lika högt. Jäste fint under handduken men sen stannade det liksom i ugnen. Det blev gott ändå, men väldigt tjockt och kompakt.
    Hur länge kör du med degkrokarna? Ska det bli en smet eller fortfarande degigt när du häller i formen? Har du vanlig eller varmluftsugn?


  2. Jonna skriver: 14 juli, 2020

    Hej!
    Följde receptet men mitt blev inte alls lika högt. Det jäste fint i formen men sen i ugnen stannade det liksom av. Det blev gott ändå, men väldigt tungt och kompakt.
    Hur länge kör du med degkrokarna? Ska det bli en smet eller fortfarande vara degigt när man häller i formen? Och bakar du i vanlig eller varmluftsugn?


    1. Anneli Bark skriver: 15 juli, 2020

      Hej! Hm svårt att säga vad som gått fel.. Jag brukar köra med degkrokarna i ca 4-5 minuter och degen blir kladdig/degig men ganska fast. Jag bakar i vanlig ugn. Hoppas att det lyckas bättre nästa gång! Kram


Annons

Laddar