Glutenfritt frukostbröd med frön 25 g jäst 2 dl filmjölk 2 dl vatten 2 tsk fiberhusk 1 msk rapsolja 1/2 dl mörk sirap 1/2 tsk salt 1 dl pofiber 1 1/2 dl blandade frön, tex solros-, pumpa- och linfrön 5 dl Semper bovete & teffmjöl Blandade frön till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter. Häll degen i en smord bakform (1 1/2 liter). Strö över frön. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Tips! Prova även att baka glutenfria fröfrallor, glutenfri filmjölkslimpa och glutenfritt chiabröd.