Glutenfritt frukostbröd med lingon 25 g jäst 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 7 g (2 tsk) fiberhusk 30 g (1/2 dl) linfrön 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) mörk sirap (går att minska till hälften om man vill ha mindre sött bröd) 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 5 g (1 tsk) salt 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax 100 g (1 dl) rårörda lingon eller lingonsylt Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, linfrön, olja, sirap och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt salt och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar (gärna i assistent) i ca 10 minuter. Arbeta in lingonen mot slutet av knådningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma den till en ca 1 cm tjock rektangel. Skär i rutor och lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Fler tips på gott glutenfritt bröd: Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfria frukostrutor Glutenfria lyxfrallor Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfria tekakor Följ mig gärna på Instagram för mer glutenfri inspiration!