Glutenfritt frukt- och nötbröd 4 dl filmjölk 1/2 dl mörk sirap 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 1 dl (30 g) fibrex 1 dl (35 g) havregryn (ren havre) 2 dl (80 g) hasselnötsmjöl 2 dl (100 g) Sellton sallad- och müslitopping* 1/2 dl linfrön 1 dl pumpakärnor 1 dl hasselnötter 1 dl russin 3 1/2 dl (210 g) Semper bovete & teffmjöl eller annan glutenfri mjölmix *Innehåller solroskärnor, aprikoser och tranbär. Det går bra att ersätta mixen med andra frön, torkad frukt och bär. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter). Strö över lite frön och/eller nötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Prova också mina recept på glutenfri filmjölkslimpa, glutenfri fitnesslimpa och glutenfritt filmjölksbröd med teff.