Glutenfritt havrebröd i form 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 1 msk psylliumhusk 70 g (1/2 dl) ljus sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk salt 105 g (3 dl) havregryn (ren havre) 160 g (4 dl) havremjöl 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Tillsätt psylliumhusk, sirap, olja, salt och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt havremjöl och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar. Häll den lösa degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Strö över havregryn. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.