Bovete- och teffmjöl är en av mina favoritmixer när jag bakar matbröd. Missa inte mina glutenfria recept på snabbt bovete- och teffbröd, citronbröd med pinjenötter och bröd med bovete och teff. Glutenfritt hirsbröd 25 g jäst 2 dl mjölk 2 dl vatten 2 msk psylliumhusk 1/2 dl fibrex 2 dl hirsflingor 2 msk rapsolja 1 msk honung 1 tsk salt 4 1/2 dl Semper bovete- och teffmjöl Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Tillsätt psylliumhusk, fibrex och hirsflingor och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta degen med degkrokar i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla brödet med vatten och strö över hirsflingor. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.