Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfritt julbröd 500 g (5 dl) filmjölk 105 g (3/4 dl) mörk sirap 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 1 tsk salt 2 tsk brödkryddor 1/2 tsk malen kryddnejlika 1 1/2 tsk bikarbonat 150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl 165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna helt innan du skivar upp den. Tips på fler goda glutenfria brödrecept till jul: Glutenfria pepparkaksscones Naturligt glutenfria snabba julfrallor Glutenfria hönökakor Glutenfritt frukostbröd med lingon Glutenfria saffransscones Glutenfria hålkakor