Annons

Glutenfritt julbröd

Det här är ett bröd som är lika gott till julskinkan och risgrynsgröten som till vardagsfrukosten året om. Brödet bakas utan jäst vilket gör det lätt att lyckas med och snabbt att baka. Brödkryddor och kryddnejlika i degen gör att det sprids en härlig doft av jul under gräddningen och brödet smakar fantastiskt.

Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd
500 g (5 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna helt innan du skivar upp den.

Glutenfritt julbröd

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar