Annons
Annons

Glutenfritt julbröd

Det här är ett bröd som är lika gott till julskinkan och risgrynsgröten som till vardagsfrukosten året om. Brödet bakas utan jäst vilket gör det lätt att lyckas med och snabbt att baka. Brödkryddor och kryddnejlika i degen gör att det sprids en härlig doft av jul under gräddningen och brödet smakar fantastiskt.

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!

Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd
500 g (5 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna helt innan du skivar upp den.
Annons

Glutenfritt julbröd

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfritt julbröd”

  1. Kattis skriver: 19 december, 2021

    Toppenbra med ett glutenfritt julbröd. Tror du jag kan byta ut allt mjöl mot sempers mix eller måste jag ha havremjöl?


    1. Anneli Bark skriver: 9 januari, 2022

      Det borde gå bra med bara mjölmix. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar