Annons

Glutenfritt kalas!

Imorgon är det min födelsedag och vad är väl roligare än att baka till kalas?! Här kommer ett inlägg med mina favoriter som jag gärna bjuder på när det vankas födelsedagsfika.

Egentligen skulle jag firat min födelsedag i New York i år men resan blev förstås tyvärr avbokad som allt annat i dessa Coronatider. Istället blir det ett lugnt firande på hemmaplan med fördelen att jag kan baka massor av godsaker.

Annons
Anneli Bark glutenfria godsaker
Foto: Jennifer Glans

Födelsedagsfika är inget riktigt födelsedagsfika utan glutenfria kanelbullar tycker jag. Mitt recept är lätt att lyckas med och ger härligt saftiga bullar.

Glutenfria kanelbullar som är lätta att lyckas med
Foto: Jennifer Glans

En annan favorit är som ni säkert redan vet glutenfri fudgekaka. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar den eller glutenfri daimfudgekaka bäst, båda är makalöst goda!

Annons

Glutenfri daimfudgekaka

Glutenfri sockerkaka är en klassiker till fikat och jag väljer gärna en glutenfri sockerkaka med mandelmassa när jag vill ha den lite extra saftig och god. Jag gillar också att baka söta glutenfria små sockerkakor.

Glutenfria små sockerkakor

Glutenfria chokladbiskvier är populärt hos de flesta och de blir så goda när man bakar dem själv!

Glutenfria chokladbiskvier

Vad gäller småkakor är några favoriter glutenfria kolakakorglutenfria nougatrutorglutenfria drömmar, och glutenfria wienerstänger.

Annons

Glutenfria kolakakor

Jag är också barnsligt förtjust i glutenfria chokladbollar och glutenfria havrebollar. Vill man slå på stort bakar man förstås en maffig glutenfri chokladbollstårta!

Glutenfri chokladbollstårta

När vi ändå är inne på tårtor måste jag säga att min absoluta favorittårta är glutenfri prinsesstårta. Oftast är det prinsesstårta jag väljer till min födelsedag.

Glutenfri prinsesstårta

Annars är ju förstås en riktigt gräddig och god glutenfri jordgubbstårta svår att motstå. Även en naturligt glutenfri jordgubbstårta är en favorit.

Annons

Himmelsk glutenfri jordgubbstårta

Naturligt glutenfri jordgubbstårta

Ett annat tips är att baka en saftig tårta gjord på en glutenfri tårtbotten fylld med chokladpudding, hallon och vaniljkräm. Jag kallar den rätt och slätt för glutenfri födelsedagstårta.

Glutenfri födelsedagstårta

Om man vill göra en enklare tårta vill jag tipsa om att göra en glutenfri kladdkaka och dekorera med grädde och bär, godis, frukt eller något annat gott. Snabbt och lätt! Eller kanske göra en supergod och enkel glutenfri nougattårta.

Glutenfri nougattårta

Annons

För den som vill baka utan ugn rekommenderar jag glutenfri banoffeepaj eller fruktoffeepaj, de svängs ihop på ett kick!

Glutenfri fruktoffeepaj

Hoppas att ni fått lite tips och inspiration. Nu ska jag fundera ut vad jag ska baka till årets födelsedagskalas! Vad är ett måste för dig på kalas?

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar