Glutenfritt kalljäst bröd 12,5 g (1/4 paket) jäst 300 g (3 dl) kallt vatten 15 g (1 msk) rapsolja 3/4 tsk salt 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Glutenfri mjölmix till utbakning Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör ner olja, salt och mjölmix. Degen ska bli lös, nästan som en smet. Täck bunken med plastfolie eller lock och låt stå i kylskåpet över natten eller ca 12 timmar. Ta fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp den lösa degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 8 bitar och forma till bröd. Försök att arbeta degen så lite som möjligt. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt vila tills ugnen blivit varm, ca 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. [caption id="attachment_6819" align="aligncenter" width="700"] Degen innan jäsning[/caption] [caption id="attachment_6820" align="aligncenter" width="700"] Degen efter en natts jäsning[/caption] [caption id="attachment_6821" align="aligncenter" width="700"] Degen innan utbakning[/caption] [caption id="attachment_6822" align="aligncenter" width="700"] Bröden innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_6823" align="aligncenter" width="700"] Bröden efter gräddning[/caption] Tips på fler snabba glutenfria bröd: Glutenfritt stekpannebröd Glutenfria snabba frukostfrallor Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria scones Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfritt snabbt havrebröd