Jag fick ett tips av en läsare att hon brukar göra mina glutenfria hönökakor i långpanna istället för att baka ut som hönökakor. Så smart tänkte jag och blev tvungen att prova jag också. Och det var ju verkligen genialiskt. Genom att grädda degen i långpanna slipper man kladda med degen och baka ut men man får ändå samma underbart goda smak på brödet som min favorit hönökakorna. Enkelt och gott och man sparar både tid och disk! Glutenfritt långpannebröd 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) ljus sirap 7 g (2 tsk) fiberhusk 1/2 tsk salt 90 g (ca 2 1/2 dl) glutenfria havregryn 1 tsk bakpulver 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smält smör eller olja till pensling + flingsalt Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt bakpulver och glutenfri mjölmix och arbeta ihop degen. Den ska vara kladdig. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Platta ut den i långpannan. Nagga degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med smält smör eller olja och strö över flingsalt. Grädda långpannebrödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Fler recept på glutenfritt bröd: Glutenfritt havrebröd i form Naturligt glutenfritt rostbröd Glutenfria frallor Glutenfria tekakor med havre Glutenfri filmjölkslimpa