Glutenfritt långpannebröd med frön 50 g jäst 400 g (4 dl) mjölk eller vatten (jag brukar ta hälften av varje) 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (1/2 dl) mörk sirap (går att utesluta eller minska om du vill ha ett mindre sött bröd) 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk brödkryddor (går att utesluta men ger god smak) 1 tsk salt 25 g (1 1/2 dl) pofiber 65 g (1 dl) solrosfrön eller andra frön 125 g (2 1/2 dl) bovetemjöl eller durramjöl 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax ljus eller grov Smula ner jästen i en degbunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den så att den löser sig. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent. Bred ut den kladdiga degen i en liten långpanna, min är 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan brödet i rutor. Tips på fler bröd som bakas i långpanna eller form: Glutenfria solrosrutor i långpanna Naturligt glutenfritt långpannebröd Glutenfritt bröd i form Glutenfri formfranska Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria frukostrutor Glutenfria hönökakor i långpanna