Annons

Glutenfritt långpannebröd med frön

Det här är ett lättbakat bröd som bara behöver jäsa en gång, direkt i långpannan. Brödet får en god smak och påminner lite om sirapslimpa.

Glutenfritt långpannebröd med frön

Glutenfritt långpannebröd med frön
50 g jäst
400 g (4 dl) mjölk eller vatten (jag brukar ta hälften av varje)
10 g (1 msk) fiberhusk
70 g (1/2 dl) mörk sirap (går att utesluta eller minska om du vill ha ett mindre sött bröd)
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 tsk brödkryddor (går att utesluta men ger god smak)
1 tsk salt
25 g (1 1/2 dl) pofiber
65 g (1 dl) solrosfrön eller andra frön
125 g (2 1/2 dl) bovetemjöl eller durramjöl
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax ljus eller grov

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den så att den löser sig.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent.
  5. Bred ut den kladdiga degen i en liten långpanna, min är 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan brödet i rutor.
Annons

Nybakat glutenfritt långpannebröd med frön

Annons

Frukost med glutenfritt långpannebröd med frön

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar