Jag har utgått från mitt recept på glutenfritt frukostbröd med lingon men gjort om det så att det bakas i långpanna. Glutenfritt långpannebröd med lingon (12-16 rutor) 50 g jäst 250 g (2 1/2 dl) mjölk 250 g (2 1/2 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 30 g (1/2 dl) linfrön 45 g (1/2 dl) rapsolja 70 g (1/2 dl) mörk sirap 1 tsk salt 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan uteslutas, öka då mängden mjöl med 1 dl) 420 g (7 dl) glutenfri mjölmix (jag använder hälften grov och hälften ljus från Finax) 100 g (ca 3/4 dl) rårörda lingon eller lingonsylt Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten (det går bra att använda bara mjölk eller bara vatten men jag brukar ta hälften av varje) till 37 grader. Vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna utom lingonen och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent. Arbeta in lingonen på slutet. Platta ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och skär sedan brödet i rutor. [caption id="attachment_7039" align="aligncenter" width="700"] Brödet efter jäsning[/caption] [caption id="attachment_7040" align="aligncenter" width="700"] Brödet efter gräddning[/caption] Tips på fler glutenfria bröd som bakas enkelt i långpanna eller form: Glutenfria hönökakor i långpanna Glutenfritt bröd i form Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Glutenfri formfranska Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfria frukostrutor