Annons

Glutenfritt långpannebröd med lingon

Som ni vet så gillar jag när det går snabbt och lätt att baka och bröd som bakas i långpanna är en favorit eftersom det varken kräver särskilt mycket tid eller ansträngning. Det här långpannebrödet blir jättegott och håller sig dessutom saftigt i flera dagar.

Glutenfritt långpannebröd med lingon i rutor

Jag har utgått från mitt recept på glutenfritt frukostbröd med lingon men gjort om det så att det bakas i långpanna.

Glutenfritt långpannebröd med lingon (12-16 rutor)
50 g jäst
250 g (2 1/2 dl) mjölk
250 g (2 1/2 dl) vatten
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
30 g (1/2 dl) linfrön
45 g (1/2 dl) rapsolja
70 g (1/2 dl) mörk sirap
1 tsk salt
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (kan uteslutas, öka då mängden mjöl med 1 dl)
420 g (7 dl) glutenfri mjölmix (jag använder hälften grov och hälften ljus från Finax)
100 g (ca 3/4 dl) rårörda lingon eller lingonsylt

Annons
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten (det går bra att använda bara mjölk eller bara vatten men jag brukar ta hälften av varje) till 37 grader.
  3. Vispa ut jäsen med väskan i en degbunke. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna utom lingonen och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent. Arbeta in lingonen på slutet.
  5. Platta ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och skär sedan brödet i rutor.
Långpannebröd med lingon efter jäsning
Brödet efter jäsning
Annons
Glutenfritt långpannebröd med lingon efter gräddning
Brödet efter gräddning
Annons

Glutenfritt långpannebröd med lingon

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar