Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration! Glutenfritt lantbröd med filmjölk 25 g jäst 3oo g (3 dl) filmjölk 30 g (2 msk) rumsvarmt smör 35 g (1/4 dl) ljus sirap 2 tsk brödkryddor 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Tillsätt smöret i klickar samt övriga ingredienser. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med lite mjölmix och forma den till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter. [caption id="attachment_7368" align="aligncenter" width="1024"] Brödet innan gräddning.[/caption] [caption id="attachment_7369" align="aligncenter" width="1024"] Brödet efter gräddning.[/caption] Tips på fler glutenfria bröd med filmjölk: Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön Glutenfri grov filmjölkslimpa Glutenfritt filmjölksbröd med teff Glutenfri filmjölkslimpa deluxe