Annons
Annons

Glutenfritt lantbröd med filmjölk

Gott och saftigt glutenfritt bröd som passar bra till soppa eller som frukostbröd. Att använda filmjölk som degvätska gör att brödet får en fyllig och lätt syrlig smak som jag gillar.

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration!

Glutenfritt lantbröd med filmjölk
25 g jäst
3oo g (3 dl) filmjölk
30 g (2 msk) rumsvarmt smör
35 g (1/4 dl) ljus sirap
2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
17 g (1 dl) pofiber
360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm filmjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Tillsätt smöret i klickar samt övriga ingredienser.
  4. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med lite mjölmix och forma den till ett bröd.
  7. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Annons
Brödet innan gräddning.
Annons
Brödet efter gräddning.

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar