Glutenfritt linfröbröd 25 g jäst 4 dl vatten 1 msk fiberhusk 2 msk krossade linfrön 2 msk hela linfrön 2 dl havregryn (ren havre) 2 msk olja 1 msk flytande honung 1 tsk salt 2 dl pofiber 3 dl Semper bovete & teffmjöl Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusk, krossade och hela linfrön samt havregryn och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och forma degen till ett bröd i önskad form. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.