Jag gillar sådana här typer av bröd som inte kräver någon större ansträngning att baka. Det här brödet känns nästan som om det bakas av sig självt och dessutom blir det jättegott, mjukt och luftigt! Glutenfritt linfröbröd i långpanna (12-16 rutor) 25 g jäst 500 g (5 dl) vatten eller mjölk (jag brukar ta hälften av varje) 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 30 g (1/2 dl) hela linfrön 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 45 g (1/2 dl) rapsolja 35 g (1/4) dl mörk sirap 1 tsk salt 100 g (2 dl) durramjöl (går att byta ut mot mjölmix) 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, fin eller grov (jag använder Finax) Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader. Använd gärna en termometer för att få bäst resultat med jäsningen. Vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Det går lättast i assistent eller med elvispens degkrokar. Platta ut den kladdiga degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Det går lättast med fuktade händer eller en fuktad slickepott eller liknande. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Degen efter jäsning men innan gräddning. Brödet direkt efter gräddning. Tips på fler glutenfria bröd som bakas i långpanna: Glutenfritt långpannebröd med lingon Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Glutenfritt grötbröd i långpanna Glutenfritt morotsbröd i långpanna Naturligt glutenfritt långpannebröd Glutenfria hönökakor i långpanna