Glutenfritt marknadsgodis (ca 40 st)
60 g smör
245 g (2 3/4 dl) strösocker
90 g (knappt 1 dl) vatten
150 g (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix
120 g (2 dl) florsocker
30 g (ca 1/2 dl) kakao
- Blanda smör, strösocker och vatten i en kastrull.
- Koka upp och låt koka i 2-3 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ihop med sockermassan.
- Bred ut den tjocka smeten i ett ca 1-2 cm tjockt lager på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan i bitar.
4 kommentarer till “Glutenfritt marknadsgodis”
Hei, når du skriver mjølmix , hvilken type mjøl bruker du da?
Har akkurat fått påvist cøliaki så må prøve meg litt frem. Men fint med tips til baking. For mye kaker må jeg lage selv siden det er lite glutenfritt å få på bakeren.
Hej! Oftast använder jag Finax mjölmix eller Semper mix. Jag har gjort det här godiset med båda två och resultatet blev lika bra. Lycka till med ditt glutenfria liv och att baka glutenfritt!
Du är helt fantastisk! 💖
Tack snälla du, nu blev jag glad 🙂