Det här receptet är med i det senaste numret av magasinet Glutenfritt som finns att köpa i butik nu. Där bjuder jag också på flera andra av mina bästa brödrecept och ger tips på hur du lyckas med glutenfri bakning. Glutenfritt morotsbröd 25 g jäst 2 dl mjölk 2 dl vatten 1 msk fiberhusk 1 1/2 msk linfrön 2 dl havregryn (ren havre) 2 msk olivolja 1 msk flytande honung 1 tsk salt 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 2 dl grovrivna morötter 2 dl Semper bovete & teffmjöl 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper mix Flingsalt och frön till dekoration Smula jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Fördela degen i en smord bakform (1 1/2 liter). Strö över flingsalt och frön. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie om det börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler under bakduk.