Glutenfritt morotsbröd i långpanna (ca 12 rutor) 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk 20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl 25 g jäst 40 g (2 msk) ljus sirap 1 tsk salt 170 g finrivna morötter (2 medelstora morötter) 1 uppvispat ägg 35 g (1 dl) glutenfria havregryn 540 g (9 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Vispa ihop vatten, mjölk och potatismjöl i en kastull. Låt koka upp under vispning och ta av kastrullen från plattan när vätskan tjocknat. Låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den med ca 1 msk vatten. Vispa ner den fingervarma degvätskan. Tillsätt sirap, salt, finrivna morötter, ägg, havregryn och mjölmix. Arbeta ihop degen, gärna i assistent. Degen kommer att vara väldigt lös, nästan som en smet. Häll degen i en liten långpanna eller ugnsform (jag använder en som är 25x30 cm), klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa i långpannan under bakduk i ca 60 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och skär sedan i rutor. Fler tips på gott glutenfritt bröd: Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfria lyxfrallor Glutenfria tekakor Glutenfritt frukostbröd med lingon Glutenfritt tunnbröd i stekpanna Naturligt glutenfria hönökakor