Annons

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Här kommer receptet på ett alldeles underbart glutenfritt bröd som gräddas i långpanna. Finriven morot i degen gör att brödet blir saftigt, gott och får en fin färg. Brödet är enkelt att baka och behöver bara jäsa en gång, direkt i formen. Superenkelt!

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Glutenfritt morotsbröd i långpanna (ca 12 rutor)
200 g (2 dl) vatten
200 g (2 dl) mjölk
20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl
25 g jäst
40 g (2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
170 g finrivna morötter (2 medelstora morötter)
1 uppvispat ägg
35 g (1 dl) glutenfria havregryn
540 g (9 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Vispa ihop vatten, mjölk och potatismjöl i en kastull. Låt koka upp under vispning och ta av kastrullen från plattan när vätskan tjocknat. Låt svalna till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den med ca 1 msk vatten.
  3. Vispa ner den fingervarma degvätskan.
  4. Tillsätt sirap, salt, finrivna morötter, ägg, havregryn och mjölmix. Arbeta ihop degen, gärna i assistent. Degen kommer att vara väldigt lös, nästan som en smet.
  5. Häll degen i en liten långpanna eller ugnsform (jag använder en som är 25×30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt degen jäsa i långpannan under bakduk i ca 60 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och skär sedan i rutor.
Annons

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Annons
Annons
Dela på:

7 kommentarer till “Glutenfritt morotsbröd i långpanna”

  1. Cecilia skriver: 6 november, 2019

    Finns det någon kategorisering i denna blogg? Hur hittar jag dem i så fall? Eller sökfönster.
    Finns så många goda recept men att bara bläddra för att hitta rätt känns inte helt optimalt.

    Fina och inspirerande recept annars!


    1. Anneli Andersson skriver: 10 november, 2019

      Hej! Tack för din fråga och roligt att du gillar mina recept! Det finns både kategorier och sökfunktion på bloggen. Klicka på symbolen med de tre strecken uppe i vänstra hörnet när du är inne på startsidan så får du upp en meny där du kan klicka dig vidare inom olika kategorier eller använda sökrutan om du letar efter något specifikt. Mvh Anneli


  2. Annie skriver: 17 mars, 2020

    Vad är syftet med potatismjölet? Kan man skippa det eller ersätta med något annat? 🙂 din blogg är super!


    1. Anneli Bark skriver: 20 mars, 2020

      Syftet med potatismjölet är att det blir som en redning som binder ihop degen sedan. Så jag tror tyvärr inte att det blir så bra om du utesluter det eller ersätter med något annat. Tack snälla du!


  3. Sofia skriver: 23 juli, 2020

    Vad är syftet med ägget? Kan jag utesluta det eller ersätta?


    1. Anneli Bark skriver: 4 augusti, 2020

      Hej! Jag tycker att ägg gör brödet lite fluffigare men det borde gå bra att utesluta det. Lycka til!


  4. Lisbeth carlen skriver: 1 oktober, 2020

    Väldigt fluffigt och gott bröd !! Det blir fler gånger jag bakat det 👍


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar