Annons

Glutenfritt morotsbröd

Nyttigt och gott vardagsbröd som lätt blir en favorit på frukostbordet. Rivna morötter i degen gör brödet extra saftigt och frön ger tuggmotstånd och nötig smak.

Det här receptet är med i det senaste numret av magasinet Glutenfritt som finns att köpa i butik nu. Där bjuder jag också på flera andra av mina bästa brödrecept och ger tips på hur du lyckas med glutenfri bakning.

Annons

Morotslimpa3

Annons

Glutenfritt morotsbröd
25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 1/2 msk linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2 dl grovrivna morötter
2 dl Semper bovete & teffmjöl
5 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper mix
Flingsalt och frön till dekoration

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Fördela degen i en smord bakform (1 1/2 liter). Strö över flingsalt och frön.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie om det börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Dela på:

3 kommentarer till “Glutenfritt morotsbröd”

  1. Alice skriver: 25 maj, 2016

    Hej och tack för receptet!

    Tror du man kan köra all mjöl med bovete-teff-blandningen istället för fin-mixen?

    Tack på förhand!


    1. Anneli Andersson skriver: 26 maj, 2016

      Hej!
      Ja det borde gå bra att bara använda bovete-teff.
      Lycka till!


  2. Emma skriver: 25 maj, 2016

    Tack för fantastiskt recept!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar