Glutenfria figurbröd till påsk (10 st) 50 g jäst 200 g (2 dl) vatten 200 g (2 dl) mjölk 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 30 g (2 msk) rapsolja 1 tsk salt 2 tsk strösocker 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Till garnering: 1 uppvispat ägg Russin Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, salt, strösocker, havregryn och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent, i ca 5 minuter. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Forma degen till en rulle och dela den i 10 bitar. Forma bitarna till ovala bullar. Klipp två hack framtill på bullarna med en sax så att det blir som långa öron. Tryck in russin till ögon. Dela russinen på mitten om de är för stora. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda påskhararna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. På bilden ovan syns påskhararna tillsammans med glutenfritt brytbröd som bakas på samma deg.