Annons

Glutenfritt påskbröd

Här kommer recept på en deg som är lätt att hantera så att du enkelt kan forma figurbröd av olika slag. Jag har valt att göra enkla påskharar som passar bra till påskfrukosten eller påskbuffén men självklart går det bra att forma andra figurer också!

Glutenfritt bröd som ser ut som påskharar

Glutenfria figurbröd till påsk (10 st)
50 g jäst
200 g (2 dl) vatten
200 g (2 dl) mjölk
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
30 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

Annons

Till garnering:
1 uppvispat ägg
Russin

Annons
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vatten och mjölk till 37 grader.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, strösocker, havregryn och mjölmix.
  5. Arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent, i ca 5 minuter.
  6. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Forma degen till en rulle och dela den i 10 bitar.
  8. Forma bitarna till ovala bullar. Klipp två hack framtill på bullarna med en sax så att det blir som långa öron. Tryck in russin till ögon. Dela russinen på mitten om de är för stora.
  9. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  10. Pensla med uppvispat ägg.
  11. Grädda påskhararna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.

Glutenfritt påskbröd i form av påskharar och brytbröd

På bilden ovan syns påskhararna tillsammans med glutenfritt brytbröd som bakas på samma deg.

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar