Annons

Glutenfritt pizzabröd

Ni vet det där goda brödet som man ibland får på pizzerior? Det har jag saknat sedan jag fick celiaki, tills nu! Jag testade att baka bröd på degen som jag använder till pizza och det blev så gott! Brödet passar utmärkt till exempelvis sallad, soppa och på buffébordet men även till frukost förstås.

Här hittar du recept på glutenfri pizza.

Nybakat glutenfritt pizzabröd på plåt

Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration!

Glutenfritt pizzabröd (ca 10 st)
25 g jäst
300 g (3 dl) vatten
40 g (2 msk) olivolja
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
410 g (7,5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)

Annons
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader, tillsätt det till bunken och rör tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte knådas, jag rör bara ihop den med en slev.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Du kan baka ut till valfri form och storlek på bröden. Jag brukar dela degen i två delar, kavla ut till avlånga bitar och sedan skära ut trekanter.
  6. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.

Tips! Det är också gott att pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt och örter innan gräddning.

Annons

Deg i bunke till glutenfritt pizzabröd

Annons

Bakar glutenfritt pizzabröd, deg på bakbord

Glutenfria pizzabröd på plåt efter gräddning

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar