Glutenfritt potatisbröd 25 g jäst 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk 150 g kokt potatis 3 msk (40 g) rapsolja 2 msk (40 g) mörk sirap 1 tsk (5 g) salt Ev. 2 tsk brödkryddor (tex fänkål/anis/kummin) 2 dl pofiber 4 dl (240 g) Semper bovete & teffmjöl eller annan glutenfri mjölmix Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader och rör ut jästen med vattnet. Riv eller mosa potatisen med en gaffel och blanda ner i degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna till brödet. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och forma till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Du kanske också gillar mina recept på glutenfri falsk potatiskaka, glutenfri sirapslimpa och glutenfritt linfröbröd.