Finax Mjölmix Protein innehåller 22 gram protein per 100 gram och är även rik på fibrer, vilket gör att jag tycker att det är en bra mix att baka med när man vill äta lite hälsosammare. Mixen består av glutenfritt havre- och solrosmjöl blandat med solroskärnor och pumpakärnor. Jag tycker att det här är ett bra bröd att äta till frukost. Jag brukar dela rutorna mitt itu när de svalnat och sedan frysa in dem. Då är det enkelt att bara ta fram och tina så många bitar man vill ha direkt i brödrosten på morgonen. Brödet håller sig också saftigt i flera dagar i rumstemperatur. Om du vill baka ett liknande bröd men med ljus mjölmix hittar du recept på det här: Glutenfria frukostrutor Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfritt proteinbröd i långpanna (12-16 st) 250 g (2 1/2 dl) vatten 250 g (2 1/2 dl) mjölk (kan bytas ut mot vatten) 25 g (2 msk) potatismjöl 50 g jäst Ev. 40 g (2 msk) sirap/honung/strösocker (jag använder ljus sirap) 1 tsk salt 1 ägg 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 525 g (7 dl) Finax Mjölmix Protein Blanda vatten, mjölk och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills vätskan tjocknar. Låt svalna till 37 grader. Ställ kastrullen i kallt vatten om du vill att det ska svalna snabbare. Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten. Tillsätt den fingervarma degvätskan, ev. sirap/honung/strösocker (går att utesluta), salt, ägg, havregryn och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent. Obs! Degen ska vara kladdig, tillsätt inte mer mjölmix än vad som står i receptet. Bred ut den lösa degen jämnt i en liten långpanna (min är 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme. Grädda i nedre delen av ugnen i 220 grader i ca 15-20 minuter. Låt brödet svalna, gärna på galler, och skär sedan i rutor. Här hittar du fler goda glutenfria bröd: Glutenfritt filmjölksbröd med banan Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfri bovetelimpa Glutenfria frörutor Glutenfri sportlimpa Glutenfria tekakor med morot