Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfritt proteinbröd med keso (2 st) 50 g jäst 400 g (4 dl) vatten 250 g keso 1 ägg 25 g (2 msk) rapsolja 15 g (1 1/2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 1 msk strösocker 1 tsk salt 225 g (3 dl) Finax proteinmix 300 g (5 dl) Finax basmjölSmula ner jästen i en bunke.Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det till bunken med jästen. Vispa tills jästen löst upp sig.Vispa ner keso, ägg, olja och psyllium. Låt svälla i 5 minuter.Tillsätt strösocker, salt och mjöl. Arbeta ihop degen ordentligt, helst i assistent.Strö lite mjölmix runtom degen och låt den jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord (jag använder en silikonduk) mjölat med mjölmix. Dela degen i två delar och forma varje del till en limpa.Lägg limporna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Degen innan utbakning. Brödet efter jäsning, innan det gräddas. Det nygräddade brödet. Du kanske även gillar de här recepten: Glutenfri sportlimpa Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfritt proteinbröd i långpanna Glutenfria kesofrallor Glutenfri ostkaka med keso Glutenfria kesoplättar