Obs! Tänk på att inte rosta glutenfritt bröd i samma brödrost som används till bröd med gluten. Då kan brödskivan kontamineras av brödsmulorna som finns kvar i brödrosten. Glutenfritt rostbröd 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 25 g (2 msk) rapsolja 20 g (1 msk) honung/ljus sirap 5 g (1 tsk) salt 17 g (1 dl) pofiber 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Uppvispat ägg och vallmofrön till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt olja, honung/sirap, salt, pofiber och glutenfri mjölmix, lite i taget. Arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter. Lägg degen i en smord avlång brödform på 1,5 liter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 30 minuter. Låt brödet svalna en stund i formen innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna helt under bakduk. Prova också mina recept på glutenfritt potatisbröd, glutenfritt snabbt äppelbröd och glutenfritt morotsbröd.