Glutenfritt rostbröd med frön 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 25 g (2 msk) rapsolja 1 msk strösocker 1 tsk salt 30 g (1/2 dl) pumpafrön 45 g (3/4 dl) solrosfrön 10 g (1 msk) linfrön 17 g (1 dl) pofiber 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Blandade frön till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Lägg degen i en smord brödform på 1,5 liter. Strö över frön. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Tips på andra goda glutenfria formbröd: Naturligt glutenfritt rostbröd Glutenfri formfranska med xantangummi Glutenfritt havrebröd i form Glutenfri filmjölkslimpa deluxe Glutenfritt grovt rostbröd