Glutenfritt sirapsbröd i långpanna 25 g jäst 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) filmjölk (går att byta ut till mjölk eller vatten) 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (1/2 dl) mörk sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk salt 2 tsk brödkryddor 25 g (1 1/2 dl) pofiber 135 g (ca 2 1/2 dl) bovetemjöl 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Smula ner jästen i en degbunke. Värm vätskan till 37 grader, använd gärna en termometer. Vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar, antingen i assistent eller med elvisp. Bred ut den kladdiga degen i en liten långpanna/ugnsform (min har måtten 25x30 cm), klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Prova också mina recept på: Glutenfria frukostrutor Glutenfritt rostbröd Glutenfria tekakor med havre Glutenfria lyxfrallor Naturligt glutenfria hönökakor Bästa glutenfria filmjölksbrödet!