Glutenfritt snabbt bananbröd 4 1/2 dl (450 g) filmjölk 1/2 dl (70 g) mörk sirap 2 mosade bananer (ca 180 g) 1 dl (30 g) fibrex 2 dl (70 g) glutenfria havregryn (ren havre) 1 tsk salt 3 tsk bakpulver 1/2 dl (20 g) chiamjöl (går att utesluta) 4 dl (240 g) Semper bovete- och teffmjöl Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg. Lägg degen i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Täck över med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt under bakduk. Tips på andra glutenfria recept med banan: Glutenfri banankaka med choklad Glutenfri ugnspannkaka med banan Glutenfria bananpannkakor Glutenfri banankaka med kola och daim Glutenfria bananvåfflor Glutenfria bananpannkakor med nötter