Annons

Glutenfritt snabbt bananbröd

Glutenfritt bananbröd är ett filmjölksbröd med banan som är perfekt att baka om du har några övermogna bananer liggande hemma. Bananerna ger saftighet, sötma och god smak till brödet. Brödet kräver dessutom minimalt med arbete och går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa.

Glutenfritt snabbt bananbröd

Glutenfritt snabbt bananbröd
4 1/2 dl (450 g) filmjölk
1/2 dl (70 g) mörk sirap
2 mosade bananer (ca 180 g)
1 dl (30 g) fibrex
2 dl (70 g) glutenfria havregryn (ren havre)
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
1/2 dl (20 g) chiamjöl (går att utesluta)
4 dl (240 g) Semper bovete- och teffmjöl

  1. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Lägg degen i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
  4. Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Täck över med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg.
  5. Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt under bakduk.

Glutenfritt snabbt bananbröd

Annons
Dela på:

Annons

Laddar