Glutenfritt snabbt bröd med lingon 400 g (4 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 20 g (1/4 dl) farinsocker (går att utesluta men ger brödet lite sötare smak) 17 g (1 dl) pofiber 1 tsk fiberhusk 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor (eller 1 tsk fänkål och 1 tsk anis) 1/2 dl rårörda lingon eller lingonsylt 240 g (4 dl) glutenfri grov mjölmix, tex Semper grov mix Rör ihop filmjölk, sirap och farinsocker. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en lös deg. Klicka ut degen i en smord brödform. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria tekakor Glutenfritt valnötsbröd Glutenfri filmjölkslimpa deluxe Glutenfria grötbullar Glutenfritt frukostbröd med lingon