Annons

Glutenfritt snabbt bröd med lingon

Ibland vill man inte lägga ner så mycket tid på att baka men ändå äta ett gott nybakat bröd till frukost. Då är det här brödet ett bra val som inte kräver någon större tid eller ansträngning i köket. Lingonen gör brödet extra gott och saftigt.

Snabbt glutenfritt bröd med lingon

Glutenfritt snabbt bröd med lingon
400 g (4 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
20 g (1/4 dl) farinsocker (går att utesluta men ger brödet lite sötare smak)
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor (eller 1 tsk fänkål och 1 tsk anis)
1/2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
240 g (4 dl) glutenfri grov mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop filmjölk, sirap och farinsocker.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en lös deg.
  3. Klicka ut degen i en smord brödform.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar