Annons

Glutenfritt snabbt havrebröd

Jag älskar enkla recept, det ska gå snabbt att baka och framför allt vara lätt att lyckas med glutenfri bakning. Såklart ska resultatet bli bra också! Det här är ett sådant recept. Det är bara att röra ihop ingredienserna och grädda och brödet blir underbart gott. Havremjölet gör dessutom att brödet blir näringsrikt och nyttigt.

Glutenfritt snabbt havrebröd

Glutenfritt snabbt havrebröd
2 ägg
350 g (3 1/2 dl) filmjölk
20 g (1 msk) flytande honung (går att utesluta)
245 g (ca 6 dl) glutenfritt havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Ev. glutenfria havregryn till dekoration

  1. Vispa upp äggen i en bunke.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop till en smet. Observera att det ska vara löst som en tjock smet och inte en deg.
  3. Häll smeten i en bakform på 1 1/2 liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.
  4. Strö havregryn över smeten om du vill.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna en stund i formen och därefter på ett bakgaller under bakduk. Vänta tills brödet svalnat helt innan du skär i det.

Glutenfritt snabbt havrebröd

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfritt snabbt havrebröd”

  1. Elin skriver: 18 maj, 2020

    Kan man byta ut havremjölet mot bovetemjöl tror du?
    Eller har du något annat recept med bovetemjöl utan jäst 😊


    1. Anneli Bark skriver: 21 maj, 2020

      Det går nog bra att byta ut mot bovetemjöl men smaken blir förstås annorlunda. Lycka till!


Annons

Laddar