Annons

Glutenfritt snabbt havrebröd

Här kommer receptet på ett lättbakat glutenfritt bröd med havremjöl som gör gott för hälsan. Brödet bakas utan jäst vilket gör att det går snabbt, du behöver bara röra ihop ingredienserna och grädda. Brödet blir mjukt och saftigt och smakar underbart.

Glutenfritt snabbt havrebröd

Glutenfritt snabbt havrebröd
245 g (6 dl) glutenfritt havremjöl (jag använder Selltons havremjöl)
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
80 g (1 st) rivet äpple
20 g (1 msk) honung
1 ägg
350 g (3 1/2 dl) filmjölk
Vallmofrön till garnering

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Skala och riv äpplet. Tillsätt det till de torra ingredienserna tillsammans med honung, ägg och filmjölk. Blanda ihop till en smet.
  3. Häll smeten i en smord brödform. Strö över vallmofrön.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter.

Glutenfritt snabbt havrebröd

Annons
Dela på:

Annons

Laddar